jueves, 20 de marzo de 2008

BERNIA. CIMA AL-10.

BERNIA : EL “MURO” D’ALACANT.
Es un port que costa de trobar, si no saps per on començar a buscar. Sabia que la cruïlla estava pasada la localitat d’Altea la vella, però que era molt petita i no està senyalitzada. Per sort vaix coincidir amb uns ciclistes de la zona quant anava de Benidorm cap a l’Altea i els o vaix preguntar. Hi ha una “gota d’aigua” al mig de la cruïlla, neix allí i sempre hi es. Amb aquesta indicació que va resultar ser la definitiva, vaix localitzar l’inici d’una de les pitjors ascensions que he afrontat mai.


5,3 km de llargada al 11,72%, amb màximes del 24%. Donen una puntuació APM de 278 punts.
Penseu que Bracons per exemple te una puntuació de 125.
El Montcaro te 336 punts, però repartits en 23,2 km, mentres que a BERNIA tot està condensat en 5,3 km i el primer no es massa exagerat.



La recomanació que jo puc fer es que s’afronti la pujada amb una Mountain Bike. Ja que l’estat del paviment, hi ha trams cap al final ,que no el fan ciclable amb una bici de carretera. I les pendents son més adequades als desenvolupaments de les M.B.




No cal dir que amb les rodes fines i un 39x29 vaix patir com un màrtir, i aquesta ascensió crec que em va deixar” tocadet” per als dos propers dies com a poc.



La vista del mar des-de el petit llogaret anomenat Bernia es maravellosa pero no ni ha prou per fer oblidar el patiment de la pujada, per cert a la baixada enyorava els magnífics discos de la meva Mountain.


1 comentario:

Anónimo dijo...

Very beautiful places